Україна гідна свободи

«Історія України написана не чорнилом, а кров’ю». За п’ять років, що минули, ми у цьому переконалися. Хто з нас міг би подумати, що вшановуючи пам’ять героїв різних історичних епох: Героїв Крут, Голодомору 1932-1933 рр., Бабиного Яру, ОУН – УПА, іноді, не вникаючи у сутність загальних висловів – у ХХІ ст.. ми станемо свідками, учасниками, жертвами схожих подій.
Події листопада 2013 – лютого 2014 року вийшли за межі логіки. Там, на Майдані, відродилася українська нація – Гімн, набув нового звучання, а кольори національного стягу, ніколи не були такими символічними, як на тлі невинної крові героїв Небесної сотні.
Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр.
Шкільна бібліотека Семенівського ЗСО І-ІІІ ст.№1 не залишилась байдужою до цієї знаменної події, яка сколихнула весь світ. «Україна гідна свободи» під такою назвою відбулась година-вшанування для учнів 9 класу.
Ведучі заходу розповіли про ті події, які відбулись в Києві на вулицях Грушевського, Інститутській. Після яких молодь виходила на Майдан Незалежності… Невдоволення підтримували по всій Україні. Це був початок Революції Гідності.
-Що таке гідність? Чи бачили ми її? Чи маємо ми її? Відповіді на всі ці питання нам дали учні 4 класу, які показали флешмоб «Гідність – це…»
Глядачі подивились сценку «Зустріч» (Сергія Нігояна та Героя Крут),учні читали вірші, згадали перших загиблих на Майдані, земляків, які загинули на Сході України та випускника нашого закладу Грачова М.В., вшанували хвилиною мовчання, запалили свічку пам’яті, яку передавали «ланцюжком», щоб кожен міг доторкнутися священного вогню - частинки вічного. А світло свічки є даниною тим, хто навічно пішов від нас. Вони повинні жити в нашій пам’яті! На завершення години-вшанування всі присутні заспівали Гімн України. Щоб до будь-кого з нас в дім не прийшла біда, щоб не погасали ніколи сонце, воля, світло на кращій з планет.

Скажемо війні: НІ, НІ, НІ, які стали гаслом нашого заходу.

/Files/images/bbloteka/IMG_3429.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3442.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3432.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3455.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3469.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3483.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3485.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3491.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 353

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.