Торгівля людьми - це грубе порушення прав громадянина

Сьогодні- 18 жовтня -європейська спільнота відзначає Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який був започаткований 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, – особливо жінками та дітьми, – небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.

«Становлення правової свідомості, — пише О.І. Вишневський, — один з основних напрямів формування громадянина».

У 9 класі була проведена правова виховна година «Торгівля людьми - грубе порушення прав громадянина», метою якої було підвищення рівня поінформованості учнів щодо проблеми торгівлі людьми, а саме,виявити рівень обізнаності дітей щодо цієї проблеми,сформувати уявлення про суть та причини торгівлі людьми.

Був проведений мозковий штурм «Торгівля людьми – це ….», під час якого учні висловлювали свої думки та судження.

Діти ознайомилися із інформаційним повідомленням «Форми тапричини торгівлі людьми». Відбулася бесіда «Як не стати жертвою такого злочину?»

Старшокласники переглянули відеофайли «Торгівля людьми-статистика», відеосюжет телеканалу ТСН та телеканалу Новий Чернігів. Саме з останнього дізналися статистичні дані з цієї проблеми в нашому регіоні.

Кiлькiсть переглядiв: 316

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.