Вчимося поваги та любові за творами В.О. Сухомлинського

28 вересня 2018 року виповнюється 100 років від дня народження видатного українського педагога-гуманіста, вченого зі світовим ім'ям Василя Олександровича Сухомлинського. Він був Учителем з великої букви.
Усе своє трудове життя Василя Сухомлинського було присвячено школі, дітям. Працював він самовіддано, невтомно і виснажливо. Несподівано для себе і, можливо, для багатьох інших став відомим, авторитетним ученим. До його думок прислухалися відомі науковці, як у нашій країні, так і за кордоном.
Твори Василя Сухомлинського – це не штучні якісь, механічні вправи, не дидактичний матеріал для окремих класів, це Книга ніжності й мудрості великого Учителя й Поета.
До цієї знаменної події у шкільній бібліотеці проходить цикл заходів. У березні-квітні в бібліотеці проходили голосні читання «Вчимося поваги та любові за творами Василя Сухомлинського» для учнів 2-4 класів.
На початку заняття бібліотекар розповіла про життєвий і творчий шлях В.О. Сухомлинського. Читачі 2 класу познайомилися з чарівним світом казок та оповідань Василя Олександровича «Як визволити джмеля?», «Через потік», «Хлопчик хотів приголубити сніжинку» та інші. Після обговорення цих творів, діти намалювали малюнки.
Для учнів 3 класу шкільний бібліотекар прочитала твори: «Книга й цукерка», «Вогник у вікні», «Чорні руки», «Чого заплакав Мишко». Вихователь ГПД Надія Олександрівна Колощенко разом зі своїми вихованцями виготовили аплікації до цих творів.
Діти 4 класу послухали й обговорили твори: «Щоб метелик не поколовся», «Мед в кишені», «Бабусин борщ», «Як метелик напився березового соку», «Лялька під дощем». На уроці трудового навчання учні зі своїм вчителем Оленою Миколаївною Шевцовою виготовили аплікації.
Кращі роботи учнів представлені в бібліотеці на виставці «Вернісаж дитячої майстерності за творами Василя Сухомлиського».
Діти були в захваті від творів В. Сухомлинського. Вони повірили в чудодійну силу, якою Василь Олександрович заряджав юні дитячі душі, живив корінчики чутливої особистості, пробуджував до мистецької творчості. Твори Василя Сухомлинського вчать дітей дружити, любити оточуючий світ, поваги до старших, його твори наповнені добром, щирістю, мудрістю, патріотизмом.
Читаймо, твори Василя Олександровича, вивчаймо його творчу спадщину.

/Files/images/bbloteka/P80403-132626.jpg/Files/images/bbloteka/IMG_3170.JPG/Files/images/bbloteka/P80404-141410.jpg/Files/images/bbloteka/P80404-141951.jpg/Files/images/bbloteka/P80410-140345.jpg/Files/images/bbloteka/P80412-120137.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 380

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.