Шевченківські дні

Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка.

У чому ж феномен нашого великого митця? Чому і сьогодні твори, написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать душі?Син кріпака, сирота змалку, талановитий юнак… Про ці факти з життя Тараса Григоровича ми знаємо давно. Повторюємо їх як завчену раз і назавжди інформацію, а ні трохи не замислюючись над їх справжньою сутністю: яку ж силу духу слід мати, щоб у таких умовах не зламатися, не збайдужіти душею, не зчерствіти серцем, а все думати і піклуватися про свій народ?

В рамках проведення Шевченківських днів учителем Болотною Тетяною Вадимівною були проведені такі заходи. Учні 5-А класу відвідали шкільну «Українську світлицю», де зберігається багатий матеріал з народознавства. Експонати, що вказують на ментальність українського народу, спосіб життя, звичаї і традиції. Кожен предмет має свою історію (навіть долю) ,кожна річ є свідком певного періоду життя українського народу. Тут ми можемо побачити національний костюм, хустку, рушник. З великим зацікавленням діти розглядали вишитий хрестиком портрет Тараса Шевченка.

На уроках української мови учні 5-А класу створювали уявні словесні картини (усне малювання). Діти розказували, яким вони уявляють Тараса Шевченка. Сильніші учні створювали уявний діалог з малим Тарасиком. Учні 10 класу вдосконалювали епістолярні вміння. Вони писали листа Кобзареві. Роботи дітей відзначалися патріотичним піднесенням.

Учням дуже сподобались такі креативні завдання.

Кiлькiсть переглядiв: 288

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.