Попіл Корюківської трагедії стукає в наші серця

«Про Корюківку мають знати всі,
як знають про Крути»
(історик С. Бутко)
Корюківка – селище міського типу з 1923 р., місто, центр Корюківського району Чернігівської області з 1966 р. Місто розташоване за 100 км від обласного центру – м. Чернігова – у північній частині області, на березі річки Бреч (притока річки Снов).
Найбільша одномоментна каральна акція гітлерівців проти мирного населення відбулася 1-2 березня 1943 року (75 років тому) в селі Корюківка на Чернігівщині. Близько семи тисяч жителів було розстріляно або спалено живцем у цьому поліському селі!
«Попіл Корюківської трагедії стукає в наші серця» під такою назвою у шкільній бібліотеці відбулась історична година для учнів 5-А та 5-Б класів. Вчитель історії Генджало Н.А. та шкільний бібліотекар Чайка В.Ю. розповіли про події 1943 р. які було заборонено навіть згадувати, і, на жаль, інформації про Корюківську трагедію зовсім мало.
Учні декламували вірші, бібліотекар зачитала спогади очевидців, переглянули відеофільм «Спалена Корюківка», хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих ,ознайомилися з викладкою матеріалів «Корюківка, 1943: злочин проти людяності».
Наприкінці історичної години учні пригадали найжахливіші події, які сталися в Україні. І щоб в нашій країні завжди був мир, зробили голубів і повісили на «дерево миру». Майстер-клас дітям з виготовлення голубів за допомогою шаблона показали Алла Михайлівна Белянко та Наталія Анатоліївна Генджало.
На жаль чи на щастя, історію не можна змінити, бо вона — минуле, а час не має зворотного відліку. Але історію треба пам’ятати, щоб черпати з її сторінок не лише знання, а й наснагу працювати в ім’я майбутнього.

/Files/images/bbloteka/IMG_3129.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3131.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3132.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3137.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3138.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3151.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3153.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3155.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 375

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.