Повернутися до звичайного режиму

Крути - наш біль, наша пам'ять

У пам’яті кількох народів зберігається історія про 300 героїв, що загинули, захищаючи свою землю від нападників. У давніх греків це були 300 спартанців при Фермопілах, у грузинів – 300 арагвійців на підступах до Тбілісі, а в українців – 300 козаків під Берестечком та 300 юнаків під Крутами.

У бою під Крутами полягли київські студенти й учні, що 1918-го стали на захист незалежності своєї Вітчизни.

29 січня 2018 року до шкільної бібліотеки завітали учні 6 класу зі своїм класним керівником Кривенко Н.Є. на історичну годину «Крути – наш біль, наша пам’ять».

Читачі послухали розповідь бібліотекаря, про ті трагічні сторінки історії, діти читали вірші, вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання. Учні співали Гімн України, як і 100 років тому, скалічені юнаки перед обличчям смерті не занепали духом заспівали «Ще не вмерла Україна». Користувачам бібліотеки була представлена викладка матеріалів «Крути – трагедія і перемога», також переглянули відеофільм "Невідома Україна. Листи без конверта".

100 років тому 300 «мучнів українських» пішло в безсмертя. Юнаки-герої показали приклад мужності, відданості і незборимості духу. Герої не вмирають. Вони живуть у пам'яті і справах наступних поколінь.

/Files/images/bbloteka/IMG_3066.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3070.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3080.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3084.JPG/Files/images/bbloteka/IMG_3096.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 325

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.